Projecten

Voor veel opdrachtgevers is Peter Bode Advies- & Ingenieursbureau een begrip. Het zegt genoeg dat opdrachtgevers zich voor vervolgopdrachten tot ons wenden. Hieronder vindt u een selectie van (recent) gerealiseerde projecten en van onze opdrachtgevers.


Revitaliseren wooncomplexen in Wormer

In opdracht van Wormerwonen hebben wij de vraag gekregen om de toegankelijkheid van vier wooncomplexen in Wormer te verbeteren. De opdracht bestond uit het aanleveren van een ontwerp en een bestek inclusief een bouwvoorbereiding waarbij alle constructieve zaken zijn meegenomen. Dit project is in samenwerking gegaan met het constructiebureau Tentij B.V. 

Lees meer

Juwelier Kuyper in Wormerveer

In opdracht van Juwelier Kuyper is er een ontwerp gemaakt voor een nieuwe entree en luifel. Er is gekozen voor meer transparantie en zichtbaarheid om de producten beter tot uiting te laten komen. Door middel van deze upgrading is de juwelier klaar voor de toekomst.

 

Lees meer

Bouwrealisatie Sollas Holland

Na bijna 70 jaar van afwezigheid is Sollas eindelijk weer terug in Wormer. Na bijna tien jaar aan voorbereiding en plannen zijn we eindelijk begonnen aan de bouw van oorsprong Zaanse concern. Dit ging echter niet zonder slag of stoot. In dit artikel beschrijven we het proces van de afgelopen tien jaar.

Lees meer

Industrie - Waboplast

Vraag van de klant: Het bestaande pand is te klein. Ons wordt gevraagd een groter gebouw te ontwerpen.

Eindresultaat: De oplevering van het pand vindt in januari 2002 met succes plaats.

Lees meer

Industrie - Dekker Watersport

Vraag van de klant: Bouw een scheeploods om, maar houd de bestaande constructie in tact. Op de plek waar de boten de loods binnen gebracht werden, moet de entree verrijzen.

Eindresultaat: Het pand wordt eind maart 2003 opgeleverd. Dekker Watersport is klaar voor de toekomst!

Lees meer

Industrie - Speelstad De Ruiter

Vraag van de klant: Ontwerp een bedrijfspand met showroom met niet alleen een strakke, moderne en opvallende, maar tegelijkertijd ook een vriendelijke en frisse uitstraling. Hierbij moet de showroom veel aandacht trekken en bovendien moet het geheel onderhoudsvrij zijn.

Eindresultaat: Er is gekozen voor een transparant gebouw met frisse kleuren en materialen, zoals glas en aluminium. Hierdoor is het onderhoudsvrij, zoals de klant wenste en heeft het gebouw een inspirerende werking op de klant.

Lees meer

Industrie - Aktel Telecommunicatie Services

Vraag van de klant: Op een stuk grond moet een gebouw komen van circa 460 m². Wat gaat dat kosten? Kunnen jullie alles adviseren en coördineren? Het pand moet een degelijke uitstraling hebben: duurzaamheid en kwaliteit staan voorop!

Eindresultaat: Nadat de bouwvergunning is toegekend, wordt de eerste paal op 29 november 2000 geslagen. De oplevering volgt op 15 juni 2001. Het pand is gebouwd naar een mooi ontwerp met een eigen karakter.

Lees meer

Industrie - Coronam BV

Vraag van de klant: De klant heeft een bestaand nieuwbouwplan, maar heeft een probleem met de situering en terreinindeling. Ons wordt gevraagd te helpen deze problemen op te lossen.

Eindresultaat: Na grondige bestudering van en na kritische opmerkingen op het bestaande ontwerp, worden de tekeningen aangepast.

Lees meer

Industrie - CleanLeaseFortex

Vraag van de klant: Maak een ontwerp en draaiboek waarbij de bestaande productieruimte wordt verhoogd (fase 1). Bovendien moet het pand uitgebreid worden met een nieuwe expeditieruimte (de ruimte voor drogers en opslag) bestaande uit twee verdiepingen (fase 2).

Verwachte eindresultaat: Het vernieuwde pand wordt in oktober 2006 opgeleverd.

Lees meer

Industrie - Clubgebouw korfbalvereniging Groen Geel

Vraag van de klant
Een brand in 1991 heeft het clubgebouw van korfbalvereniging Groen Geel (Wormer) verwoest. De bouwcommissie van Groen Geel vroeg ons een nieuw clubgebouw te ontwerpen.

Eindresultaat
In april 1992 wordt het nieuwe clubgebouw officieel geopend.

Lees meer

Industrie - Instacom Electrotech B.V.

Vraag van de klant
Ontwerp een bedrijfsgebouw te bouwen op het bedrijventerrein Zilverland in Zaandam.

Eindresultaat
Op 12 mei 1998 vindt de oplevering plaats en wordt het pand in gebruik genomen.

Lees meer

Industrie - Piet de Wit Tweewielers BV Wormer

Vraag van de klant
Ik ga mijn winkel verbouwen en wil ook het groot onderhoud aanpakken. Ook heb ik een idee voor een nieuwe voorgevel. Kan jij daar wat mee?

Eindresultaat
Een zeer fraai interieur met een prachtige, nieuwe voorgevel.

Lees meer

Overheid - Visie Dorpscentrum Wormer

Verloop van het project: Wij willen het dorpscentrum realiseren in samenwerking met lokale partijen en investeerders. De gemeente Wormerland heeft het dorpscentrum opgedeeld in vier locaties. Zelf ontwikkelt de gemeente één van deze locaties en zoekt zij slechts samenwerking met een aangrenzende locatie. Wij willen een totale ontwikkeling, visie van het gehele dorpscentrum.

Lees meer

Woningbouw - Zandweg Wormer "Het Laantje"

Vraag van de klant
Maak een ontwerp voor de omvorming van een bedrijventerrein naar een aantal woningen. Het geheel moet een dorpsachtige uitstraling krijgen en aansluiten op de actuele woningbehoefte.

Lees meer

Woningbouw - Krommenieërweg in Wormerveer

Vraag van de klant: Tover een vervallen winkelpand en vier garageboxen om tot vier eengezinswoningen.

Eindresultaat: Vier kleinschalige woningen met tuingerichte woonkamers. De bewoners zijn erg tevreden met hun woningen vlakbij het marktplein in Wormerveer.

Lees meer

Woningbouw - Linnaeus- en Wachterstraat te Zaandam

Vraag van de klant: Adviseer ons (woningbouwcorporatie Parteon, voormalig Saenwonen) in kleurstelling en kozijnindeling voor enkele woningen aan de Linnaeusstraat en Wachterstraat in Zaandam.

Eindresultaat: De wijk is opgefleurd nadat de voorstellen over de gevelindeling en kleurstelling ten uitvoer zijn gebracht.

Lees meer