Bel me terug
x

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter en wij bellen u terug.

Bouwrealisatie Sollas Holland

Na bijna 70 jaar van afwezigheid is Sollas eindelijk weer terug in Wormer. Na bijna tien jaar aan voorbereiding en plannen zijn we eindelijk begonnen aan de bouw van oorsprong Zaanse concern. Dit ging echter niet zonder slag of stoot. In dit artikel beschrijven we het proces van de afgelopen tien jaar.

De eerste stap

In 2008 werd de eerste stap gezet voor de bouw van het nieuwe pand van Sollas. Aan de hand van archiefstukken, foto’s en metingen werd de eerste blauwdruk voor het pand gemaakt in autocad, een gedigitaliseerd tekenprogramma.

Nieuwe ideeen voor Sollas

Na enige van tijd werd er opnieuw initiatief genomen, dit leidde tot nieuwe ideeën voor Sollas. Wat is er nodig aan vierkante meter, wat is de logistieke volgorde van de processen, wat wordt bijvoorbeeld de positie van de machines, hoe wordt het materiaal opgeslagen, waar komt de parkeerplaats. Waren vragen waar wij antwoord op gaven.

Het logistieke rapport

In 2016 kwam Dual Logistisch met een logistiek rapport hierin stond het eerste ontwerp voor de bouw van het nieuwe pand. Op de begane grond is er plaats voor de expeditie, hier worden de machines geproduceerd die het wikkelen van folie vereenvoudigen. Op de eerste verdieping zullen zich de kantine, keuken, toiletten, was-en kleedruimte en serviceruimte worden gecreëerd.

Definitieve ontwerp

Na goedkeuring van het definitieve ontwerp van Sollas wordt de omgevingsvergunning aangevraagd, er worden drie aannemers geselecteerd die individueel een objectieve prijsopgave maken. Bouwers van Braam is de aannemer die zich gaat ontfermen over de bouw van het nieuwe bedrijfspand van Sollas.

Eerste paal geslagen

Op zaterdag 28 oktober 2017 werd door Floris Oly, directeur van Sollas de eerste paal geslagen. Het nieuwe pand wordt voorzien van energetische maatregelen, dit begint met de buitenkant. Een nieuwe goed geïsoleerde gevel met isolerend en warmte werende beglazing. Hierdoor blijft de warmte goed binnen het gebouw en wordt het gebruik van een cv-ketel overbodig. Deze wordt vervangen door een waterpomp. De volgende stap was de opwekking van groene stroom, zonnepanelen was hiervoor de oplossing,

Mogelijk gemaakt door:

Aannemer bouwkundig: Bouwers van Braam-Minnesma BV uit Wormerveer Installateur W (zonnepanelen en warmtepompen): M&O techniek uit Wormer Installateur E: Nadort elektrotechniek uit Wormer Grondwerk en bestrating: R. Mak uit Jisp Ontwerp, aanvraag omgevingsvergunning, technische omschrijving, directievoering, bouwgeleiding en toezicht: Peter Bode advies- & ingenieursbureau uit Wormer.