Revitaliseren wooncomplexen in Wormer

In opdracht van Wormerwonen hebben wij de vraag gekregen om de toegankelijkheid van vier wooncomplexen in Wormer te verbeteren. De opdracht bestond uit het aanleveren van een ontwerp en een bestek inclusief een bouwvoorbereiding waarbij alle constructieve zaken zijn meegenomen. Dit project is in samenwerking gegaan met het constructiebureau Tentij B.V. 

De ontwerpen

Voor vier wooncomplexen hebben wij gezorgd voor de hekwerken en constructies. Ook maakte wij de opbouw van de galerij en de liftentree. Als hekwerk constructie hebben we gekozen voor een goede stevige bouw waardoor het zorgt voor extra versteviging. Bij de galerij opbouw is er gekozen voor een verhoging naar de deur waardoor en geen opstapje meer is. Deze verhoging stijgt geleidelijk waardoor ook mensen met rolstoelen gemakkelijk omhoog kunnen. Bij de lift wordt er gebruik gemaakt van relingen, dit is gerealiseerd voor de mensen die slechter ter been zijn. De entree is uitgebouwd naar buiten en het dak hiervan is vergroot.

 

Onze samenwerkende partner

Dit project is in samenwerking gegaan met het constructiebureau Tentij B.V. Het constructiebureau heeft ons geholpen met de hekwerken en het ontwerp van de constructies. Tentij B.V. is een bedrijf dat ervaring veel ervaring heeft in dergelijke projecten. De prettige samenwerking heeft voor een snel en vakkundig resultaat gezorgd. 

Het verloop van het project

Ons bureau heeft het definitieve ontwerp, bestek en investeringskostenoverzicht gemaakt. De omgevingsvergunning aangevraagd en deze is ook al verstrekt. De voorbereidingen zijn in volle gang, na de bouwvakantie zal er verder aan gewerkt worden door www.etro.nl. Het doel is om het project eind dit jaar af te ronden.

Heeft u meer vragen over dit project, of bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op via het contactformulier

 

Terug naar overzicht

Contact

Peter Bode Advies & Ingenieursbureau
Badhuisstraat 5, 1531 CA Wormer

075 640 1983

 

Laatste nieuws

Van intentie tot realisatie

In april 2017 tekende Geha Laverman in samenwerking met aannemer Braam Minnesma B.V. de intentieverklaring voor de uitbreiding van maar liefst 200 m2 van het grootste on-stop-shop slijtconcern ter wereld.

Lees meer

Advies voor een winkelverbouwing

Misschien bent u binnenkort wel van plan uw bedrijfspand te verbouwen. Rome is niet in een dag gebouwd dus vragen we u hier eerst goed en weloverwogen over na te denken. Peter Bode Advies en Ingenieursbedrijf geeft u graag advies tijdens dit proces. Aan de hand van zeven verschillende stappen (tips) wordt snel duidelijk waar u rekening mee dient te houden bij het verbouwen van uw bedrijfspand.

Lees meer