Advies voor een winkelverbouwing

Misschien bent u binnenkort wel van plan uw bedrijfspand te verbouwen. Rome is niet in een dag gebouwd dus vragen we u hier eerst goed en weloverwogen over na te denken. Peter Bode Advies en Ingenieursbedrijf geeft u graag advies tijdens dit proces. Aan de hand van zeven verschillende stappen (tips) wordt snel duidelijk waar u rekening mee dient te houden bij het verbouwen van uw bedrijfspand.

Stap 1: Houd vast aan uw doel

Als u gaat verbouwen heeft u vast een doel voor ogen. Dit doel bestaat uit wensen, behoeften en eisen. Zorg ervoor dat u deze op papier zet. Als u deze concreet hebt beschreven probeer dan achter de oorsprong van deze wensen, behoeften en eisen te komen. Stel uzelf de vraag: “Waarom wil ik de showroom uitbreiden” bijvoorbeeld, wilt u meer ruimte om klanten te ontvangen? of wilt u meer ruimte om uw werk te laten zien a.d.h.v. displays? Ga op zoek naar deze wensen, behoeften en eisen zodat u gemakkelijk naar dit doel toe kan werken.

Stap 2: Bepaal uw budget

Zorg ervoor dat u van tevoren precies weet hoeveel u aan de verbouwing van uw winkelpand uit wilt geven. Houd altijd rekening met de kosten die zelden meevallen. Indien de verbouwing gefinancierd wordt door bijvoorbeeld een partner of investeerder maak dan tijdig een afspraak met een expert, Peter Bode Advies en Ingenieursbureau geeft u graag advies en helpt u graag bij het financieringsplan voor het verbouwen van uw winkelpand.

Stap 3: Maak een gedetailleerd plan van wat u wilt verbouwen

Teken wat schetsen over hoe u wilt dat de winkel er uiteindelijk uit zal komen te zien na de verbouwing, wat heeft u voor ogen. U kunt bijvoorbeeld een plattegrond tekenen waarbij u alle muren weg laat en deze later opzet met kartonnen blokjes. Daarna borduurt u steeds verder op de tekening en daarbij de technische werkomschrijving, tot in de kleinste details. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: • De materialen, met vermelding van de kwaliteit of merk • De afwerking van de wanden, vloeren en het plafond • De kleuren die u wilt veranderen • De elektronische aansluitingen die van belang zijn voor de machines die u mogelijk wilt plaatsen • Het meubilair Zorg dat u in dit plan ook goed opneemt hoeveel tijd u denkt kwijt te zijn aan het indienen van vergunningen bij de gemeente. Zorg dat u dit op tijd meldt, dit voorkomt narigheid.

Stap 4: Vraag meerdere aannemers

Wanneer u stap 3 van het plan concreet hebt kunnen uitwerken kunt u aannemers vragen om langs te komen. Zorg ervoor dat dit er altijd minimaal drie zijn, zij kunnen u advies geven en leveren allemaal een objectieve blik op het doel dat u voor ogen heeft. Laat ze bijvoorbeeld de plattegrond zien die u heeft gemaakt van uw winkelpand.

Stap 5: Zorg dat alles voor u duidelijk is

Als je alle offertes van de aannemers binnen hebt, kun je ze gaat vergelijken. Let op! Deze offertes zijn vaak stelposten, dat houdt in dat het aannemer niet precies weet wat de kosten voor het storten van de vloer is bijvoorbeeld. Zorg dat de kosten voor de stelposten duidelijk worden, dit is belangrijk, als dit niet wordt gedaan kan dit later voor onenigheid met de aannemer zorgen.

Stap 6: Contact met de aannemer

Maak uw keuze voor aannemer die het beste bij u past. Let op! dit hoeft niet altijd de goedkoopste te zijn. Lees de voorwaarden van de aannemer in het contract extra goed door. Wanneer het contract in het voordeel van de aannemer is geschreven moet er bij u snel een belletje gaan rinkelen.

Stap 7: Houd nauw contact met uw aannemer

Zorg er ten alle tijden voor dat u uw aannemer tevreden houdt. Schroom niet om regelmatig de telefoon op te pakken en ‘m even te bellen en wees betrokken, het gaat tenslotte om uw pand. Afhankelijk van het type winkel kijken wij samen met u als opdrachtgever naar uw wensen. Peter Bode geeft u graag advies in of tijdens dit uitgebreide proces. Heeft u vragen neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel: 075 640 1983.

Terug naar overzicht